ACTIE: GRATIS SPOELBAK UITSPARING TWV: €219,- BIJ BESTELLING VAN BOVEN DE €999,-

Meer informatie over ons

Composietwerkblad.be staat erg hoog in het aanzien betreft het maken en installeren van natuurstenen werkbladen.

Ons doel is u een kwalitatief scherp geprijsd product te leveren. Wij zorgen ervoor dat onze werkbladen gemaakt zijn door een vakman die hier in gespecialiseerd is en dus alle kennis en vaardigheden bezit om dit goed tot stand te laten komen.

Er zijn veel producten die wij te bieden hebben op het gebied van natuurstenen werkbladen die gericht zijn op het aanrecht.

Tot en met het installeren van uw blad zijn wij helemaal gericht op het vervullen van de wensen van de klant. Het staat bij ons voorop dat onze klanten tevreden worden achtergelaten met een goed kwaliteit product.

Hierbij hopen we dan ook van harte dat we u mogen helpen.

Wat is Silestone?

Silestone is een natuurlijke steensoort die bestaat uit natuurlijk kwarts. Deze steensoort is ontworpen voor in de keuken en de badkamer maar kan ook dienen als decoratie. Silestone natuurbladen zijn gemakkelijk schoon te maken en laten ook geen bacteriën door. Dit komt door de laag die over de steen is aangebracht. Deze toplaag zorgt ervoor dat er geen vocht en bacteriën bij de steen kunnen komen. Deze kunnen namelijk zorgen voor schade en maken het werkblad bovendien onhygienisch. Niet alleen zou de steen hierdoor kapot kunnen gaan maar ook zouden er watervlekken kunnen ontstaan onder de laag.

Silestone is door zijn beschermende buitenkant uniek op de markt. Silestone kan erg goed tegen hoge temperaturen en kan ook tegen een stootje. Zo is het alleen wel belangrijk dat er word opgepast met wat voor schoonmaakmiddel er word toegebracht bij het schoonmaken van uw werkblad. Dit kan namelijk de beschermlaag aantasten en zo schade of vlekken veroorzaken.

Silestone is er in verschillende vormen en kleuren te krijgen. Zo kan Silestone in elk huis of uitstraling toegepast worden. Dit komt door het grote spectrum aan kleuren die wij in de Silestone kunnen verwerken om zo uw perfecte keuken of decoratie kunnen creëren.

Wat is Compac?

Compac is een Spaans bedrijf dat zich bezig houdt met het maken van kwalitatief zeer hoge werkbladen. Dit doen ze al sinds 1975 en zijn erg succesvol. Dit komt doordat hun product zeer gewild is en erg lang meegaat. In het bedrijf Compac werken op dit moment wel 400 professionals en verwerkt het bedrijf per jaar 4,5 miljoen vierkante meters aan natuursteen.

 

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER MATERIAAL

Hoe zwaar zijn natuurstenen keukenwerkbladen?

Granieten stenen zijn erg zwaar van stuk en wegen circa 80 kilo per vierkante meter. 

Waarvoor kan ik graniet en kwarts nog meer gebruiken?

Niet alleen kan graniet en kwart in de keuken gebruikt worden. Zo kan er ook een granieten badkamer of open haard gemaakt worden.

Waarom is graniet en kwarts geschikt voor keukenwerkbladen?

Het is een steen dat tegen een stootje kan. Het heeft geen probleem met hete pannen of water dat er op blijft komen. Ook wordt het snel een rommel in een keuken daarom is het een voordeel dat graniet en kwarts gemakkelijk schoon te maken zijn. 

Waarom worden granieten en kwarts keukenwerkbladen steeds populairder?

Het probleem dat graniet nog niet zo populair was onder de bevolking is de prijs. Graniet is altijd een erg duur product geworden en dat is iets waar wij onze kansen zagen. Zo hebben wij ervoor gezorgd dat we geen onnodige dingen hebben gekocht zoals veel te grote showrooms of talloze opslag kamers waar we onze stenen opslaan. Zo hebben we ervoor kunnen zorgen dat een granieten of kwarts werkblad voor iedereen betaalbaar is.

Hebben granieten en kwarts keukenwerkbladen oneffenheden?

We gebruiken bij het maken van onze werkbladen de hoogste kwaliteit steen. Dit geeft u alleen geen zekerheid dat er geen krasjes of kleine onzuiverheden voorkomen bij u in het blad. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat we deze goed weg kunnen werken door middel van een speciaal snufje. Zo geldt dit niet voor de kwarts werkbladen. Deze kwarts werkbladen worden namelijk met de hand gemaakt en worden de kleine onzuiverheden er gelijk uitgehaald. 

Zijn marmer, kalksteen & leisteen geschikt voor keukenwerkbladen?

Dit zijn materialen van een veel lagere kwaliteit. Zo gaan deze werkbladen ook veel korter mee dan dat u een granieten of een kwarts werkblad koopt. Er zit alleen één voordeel aan deze materialen en dat is dat ze relatief goedkoop te verkrijgen zijn. Toch kan u ik garanderen dat u uiteindelijk duurder uit bent door deze slechte investering voor de korte termijn. Dit komt doordat er altijd schade zal ontstaan op deze lage kwaliteit natuursteen.

Wat zijn de verschillende eigenschappen van graniet en marmer?

Alle materialen ontstaan op een anderen manier. Zo ontstaat graniet bij een hoge temperatuur dieper onder de grond. Dit maakt het product ook prijziger omdat het iets lastiger te verkrijgen is. Zo ontstaat marmer bij een lageren temperatuur door middel van kristallisering. 

Wat zijn de beste keukenwerkbladen – Graniet, kwarts of marmer?

Al onze graniet, kwarts of marmeren bladen worden gepolijst. Dit maakt ze ook de veiligste natuursteen voor in de keuken omdat ze bijna overal tegen bestand zijn. Dit is voornamelijk de reden dat deze materialen vaak gebruikt worden als keukenwerkblad omdat er in de keuken de meeste hoge temperaturen en dingen gebeuren. 

Veel fabrikanten die kwarts werkbladen leveren zeggen dat hun werkblad niets, of bijna niets in zich opneemt. Dit is niet helemaal waar omdat een steen altijd iets zal opnemen; hoe sterk de beschermlaag ook is. Toch zit er een groot voordeel aan kwarts werkbladen. Dit voordeel houdt in dat kwarts met de hand word gemaakt. Dit blad wordt dan professioneel gemaakt met de hand en deze professional zorgt er dan voor dat er geen onzuiverheden meer in het blad zitten. Niet alleen zorgt een vakman er voor dat er geen onzuiverheden in het blad komen; ook zorgt hij ervoor dat de kleur behouden blijft en niet gaat veranderen naar verloop van tijd. Dit komt namelijk snel voor bij anderen steensoorten. Ook wordt als het blad gemaakt is in een laboratorium gekeken of het lang goed gaat blijven en of alles netjes is afgewerkt om zo problemen in de toekomst te voorkomen.

Graniet heeft heel erg veel dezelfde eigenschappen als u deze vergelijkt met kwarts. Toch is graniet een materiaal dat sterker is en veel langer meegaat. Zo is er het verschil in opnemen. Graniet neemt echt heel erg weinig vocht in zich op wat zich één van de sterkste materialen op aarde maakt. Dit is ook de reden dat dit materiaal vaak gebruikt wordt als keukenblad of badkamerblad. Dit zijn ruimtes waar voornamelijk veel water gebruikt wordt.

Marmer is een materiaal dat niet vaak in de keuken wordt gebruikt. Marmer is namelijk goed bestand tegen vocht. Ondanks dat marmer vocht in zich op neemt, wordt het vaak in badkamers of toiletten geplaatst. Marmer heeft hiervoor de juiste uitstraling. Ook kan marmer dienen als muurdecoratie bij een zwembad of bij u in huis. Zo zijn er altijd verschillende manieren waarop u marmer kunt plaatsen.

Wat is Kwarts?

Kwarts is gekristalliseerd siliciumdioxide (SiO2). Dit ziet er meestal wit of doorzichtig uit, hoewel het ook andere kleuren kan hebben. Dit zou kunnen komen door verkleuring of door eventuele onzuiverheden in het gesteente.

Als kwarts word gewonnen is het in een zuiveren staat. Hierdoor kan het direct naar de fabriek om bewerkt te gaan worden en hoeven er geen rare tussenfases te pas te komen.

Wat is Terrazzo?

Terrazzo is een materiaal dat al eeuwen lang wordt gebruikt. Het wordt gemaakt door marmer- en andere natuursteen korrels te mengen met cement. Hierdoor wordt Terrazzo een erg sterk materiaal en ziet het er erg mooi uit. Ook is Terrazzo één van de materialen die door een vakman met de hand wordt bewerkt.

Wat is keramiek?

Keramiek wordt vaak gebruikt in keukens. Dit komt doordat keramiek een erg warme uitstraling heeft en gemakkelijk te maken is. Keramiek is gemaakt van klei waar een aantal andere stoffen wordt toegevoegd en daarna dan in een oven wordt gebakken. Veel mensen denken dat in de toekomst iedereen een keuken van keramiek zal hebben. Vooral in Italië worden over het algemeen veel meer keramieken keukens gemaakt dan in anderen landen. 

Kan ik een mes op mijn werkblad gebruiken?

Graniet is het sterkste materiaal dat wij te bieden hebben. Veel mensen denken dat als ze een granieten aanrechtblad hebben dat ze geen snijplanken meer nodig hebben. Dit is niet helemaal waar; tenmiste, als u uw messen niet wilt beschadigen. Graniet is namelijk zo sterk dat het zelfs uw messen bot maakt als u het aanrechtblad als snijplank wilt gebruiken. Daarom raden wij u gewoon aan om snijplanken te gebruiken bij het snijden van uw etenswaren. 

Hoe dik zijn keukenwerkbladen?

Er zijn veel verschillende diktes van werkbladen. Zo kunnen wij ook werkbladen opdikken. Dit staat allemaal uitgelegd op de pagina van de werkbladen.

Moeten stenen materialen worden afgedicht?

Over het algemeen brokkelen mineralen onder de grond erg makkelijk af. Dit komt omdat ze erg snel vocht in zich opnemen. Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor vloeistof er in de steen wordt opgenomen maar dit kan voor vervelende vlekken zorgen in uw steen. Er zijn veel manieren om deze vlekken en onzuiverheden weg te halen. Toch zoeken wij liever de oorzaak op. Dit komt omdat naar onze mening voorkomen beter is dan verhelpen. Hierdoor bespaart u ook geld en komt u niet voor onverwachte uitgaven te staan. 

Elke steen wordt bij ons afgedicht om het opnemen van vocht zo laag mogelijk te houden. Dit verlengt niet alleen de levensduur maar voorkomt ook dat er snel vlekken op uw werkblad komen. Het doet er niet toe wat voor materiaal werkblad u in investeert maar elk werkblad wordt volledig afgedicht om de levensduur zo lang mogelijk te maken.

Wat is de maximale grootte van een niet-ondersteund overhangend deel van een stenen keukenwerkblad?

Wij hebben een aangeraden dikte en dat is 350 mm. Dit geldt alleen voor deze steen soorten. Dit doen wij om het beste uit uw werkblad te halen. Het is een erg sterk steenblad maar toch is het niet aangeraden om op het blad te staan of hele zware objecten er op te plaatsen. Hier zijn sommige stenen niet ideaal voor.

Kan steen worden gerepareerd?

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw blad schade oploopt. Aan de hand van de grootte van de schade kunnen wij kijken of we deze kunnen repareren. Kunnen wij dit niet repareren, dan zijn er misschien altijd nog mogelijkheden om de schade weg te werken zodat het voor het oog mooi eruit ziet en zodat u niet gelijk een nieuw blad hoeft te kopen.

Kan ik andere steenafwerkingen op kwarts gebruiken?

Nee, er zijn verschillende mogelijkheden maar die staan allemaal vermeld op onze site. Wordt de combinatie niet vermeld dan kunt u wel contact opnemen om te kijken of er iets mogelijk is maar over het algemeen is dit meestal lastig.

Hoe ver steekt het overhangende deel de dingen uit?

Keukenwerkbladen komen vaak 20mm voor de geplaatste deuren. Dit geeft meestal het vermoeden dat de keukens 560mm diep zijn met een toegestane 20mm voor de deuren waardoor de keukenwerkbladen 600mm diep zijn en de badkamereenheden 280 mm diep zijn met een toegestane 20mm voor deuren die de keukenwerkbladen 320mm diep maken. De zijkanten hebben over het algemeen een overhangend deel van tussen de 10 – 20 mm welke worden bepaald door middel van sjablonen. Deze cijfers gelden natuurlijk niet voor iedere keuken en is afhankelijk van uw wensen. Zo kunt u deze maten aanpassen aan uw keuken.

Zijn voegen tussen delen van stenen keukenwerkbladen zichtbaar?

Omdat graniet en kwarts bladen van één ondoorbroken stuk van rond de drie meter erg sporadisch voorkomen, komt het veel voor dat bij een keukenwerkblad de bladen worden samengevoegd. Het grootste deel dat de zichtbaarheid van zulke voegen bepaal, is de keuze van het materiaal. Een meer gelijkwaardige steen, zoals een geheel zwarte, zal gedeeltelijk de aansluiting verbergen waar een tropisch zwarte steen dit niet doet. Donkere kleuren doen beter werk betreft het verminderen van de zichtbaarheid hiervan. Veel mensen kiezen voor graniet vanwege haar prachtige uiterlijk en de sfeer die het mee geeft aan een huis. Wannner zij de voegen zien, zijn zij echter minder ethousiast. Bij ons zijn deze voegen echter nauwelijks zichtbaar.

Zal het keukenwerkblad dat ik kies er qua kleur precies zo uit zien als op uw website?

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat uw werkblad er uit komt te zien zoals u dat wilt. Toch zijn er enkele factoren die het beeld van u anders kunnen doen uit laten zien dat werkelijk het geval is. Namelijk kan het zijn dat uw computer of monitor verouderd is en dus de afbeeldingen net in een donkerdere of vagere kleur weergeeft. De foto’s zelf zijn realistisch en er zullen geen grote veranderingen zijn met de praktijk als u een standaard moderne computer en monitor bezit. 

Waarom verschillen de prijzen per steen?

De stenen verschillen natuurlijk allemaal per prijs. Dit komt door verschillende redenen. De belangrijkste reden is dat de ene steen moeilijker te verkrijgen is dat de andere steen. Niet alleen speelt de verkrijgbaarheid een rol van de prijs. Ook kost het bewerken van de ene steen meer tijd of kracht dan de anderen steen. Zo zijn er stenen die door een fabriek gemaakt worden maar zijn er ook stenen die met de hand bewerkt worden. Hier ligt voornamelijk het prijsverschil in. 

Kan marmer gebruikt worden in keukenwerkbladen?

Marmer is een materiaal dat niet wordy geadviseerd als keukenwerkblad. Dit komt doordat marmer erg poreus is. Dit wil zeggen dat dit materiaal snel vocht opneemt. Dit is erg nadelig voor in het plaatsen van een keuken aangezien marmer niet een sterk materiaalsoort is dat goed tegen hitte en krassen bestand is.

Wat moet ik weten over graniet?

Graniet is een natuursteen dat niet met de hand wordt gemaakt maar in een fabriek. Graniet is één van de sterkste natuurstenen die wij te bieden hebben. Zo wordt graniet door ons ook aangeraden voor keukenwerkbladen. Dit heeft te maken met verschillende redenen, zoals het feit dat graniet erg goed bestand is tegen hitte. Niet alleen kan graniet goed tegen hitte maar kan het ook goed tegen een stootje. Dus mocht er is een zware pan omvallen of mocht je ergens tegen aan stoten dan zal het graniet niet snel beschadigd raken.

Kunnen graniet oppervlakken worden beschadigd?

Ondanks het feit dat graniet één van de sterkste steensoorten is die wij te bieden hebben kan het niet alles hebben. Zo zijn er twee dingen waar u mee op moet passen als u een granieten aanrechtblad heeft. Dat zijn ten eerste de scherpe objecten die u gebruikt op het aanrecht. Deze scherpe objecten kunnen krassen veroorzaken op het graniet wat er niet mooi uit ziet en dus voor onzuiverheden zorgt. Ook moet u oppassen bij het reinigen van een granieten aanrechtblad.  Zo is het belangrijk dat u een niet al te sterk reinigingsmiddel gebruikt.. Dit kan namelijk de beschermlaag aantasten en zo uw blad kwetsbaar maken.

Het voorbeeld dat ik voor graniet heb gezien heeft putjes in de bladen. Zal een blad er ook zo voor mij uit komen te zien?

Putjes in het oppervlak van graniet komen door ruimte tussen de kristallen van mineralen. Steekproefsgewijs vallen putjes sneller op vanwege de grootte van een voorbeeldplaatje. In het echt zijn de bladen natuurlijk veel groter dan op de afbeelding. Daarom zullen deze puntjes op het oppervlak veel minder erg opvallen. Ook kunt u er voor kiezen om ze te laten verminderen. Hier hebben wij verschillende manieren voor om dit voor het blote oog weg te halen.

Kan ik hete pannen direct op het granieten keukenwerkblad zetten?

Het blad graniet is ontstaan door hoge temperaturen. Toch kan het bij een hele hete pan wel schade veroorzaken. Deze kans is zeer klein maar toch raden we onze klanten aan om er een onderzetter onder te plaatsen om problemen te voorkomen. Hierdoor blijft uw granieten blad lang mee gaan en komen er geen vlekken of onzuiverheden in. 

Is het mogelijk om een klein putje te repareren?

Het kan natuurlijk gebeuren dat er iets valt of ergens tegen aan wordt gestoten wat dus een putje veroorzaakt. Hier hebben wij een oplossing voor. Wij kunnen deze putjes/schade opvullen door middel van een speciale soort hars. Toch mag het putje niet al te groot zijn omdat u anders kleurverschil gaat zien met de hars en het blad. Maar meestal is het geen enkel probleem om deze schade te herstellen en weet onze service afdeling hier wel raad mee. 

Kan graniet scheuren/barsten?

Graniet scheurt of barst niet zo snel. Wel kan het voorkomen dat bij de transport of fabricage iets fout gaat maar dit nemen wij dan voor onze rekening. Bij u thuis zal het graniet niet snel barsten of scheuren.

Vlekt graniet gemakkelijk?

Er zijn veel verschillende soorten stenen en de ene steen is poreuzer dan de ander. Poreusheid is iets dat snel vlekken kan veroorzaken. Dit is waarom veel mensen voor graniet kiezen. Graniet is een steensoort dat een lage poreusheid heeft waardoor er niet snel vlekken zullen ontstaan in de steen. Dit neemt alleen niet weg dat u op moet passen met welk schoonmaakmiddel je gaan reinigen. 

Waar komt graniet vandaan?

Heel diep onder de aardkorst zit graniet. Graniet ontstond miljoenen jaren geleden bij een hele hoge temperatuur wat nu gewonnen wordt door producten zoals werkbladen. Graniet is sterk en gaat lang mee en is daarom een erg gewild product.

Zijn granieten bladen duur?

De kosten van een granieten blad heeft de consument vaak zelf controle over. Zo liggen de prijzen lager als u een kleur kiest die al veel mensen hebben besteld. U kunt op onze website precies zien welke bladen goedkoper zijn dan de anderen bladen. Ook is het belangrijk hoe groot uw blad word en welke maten. Moet hier veel werk aan te pas komen of kan dit binnen een paar uur gedaan worden. Dit zijn allemaal factoren die meespelen bij de prijs van uw granieten blad/

AANRECHTBLAD FABRIEK VEEL GESTELDE VRAGEN

Verkoopt u direct aan de consument?

Ja, wij doen niet aan tussenpersonen of rare fratsen. Wij leveren direct aan de klant als deze een bestelling bij ons heeft gedaan. 

Waarom zijn uw prijzen zo laag?

Dit is zoals eerder vermeld iets waar wij heel erg de focus op hebben gelegd. Namelijk dat wij geen onnodige dingen kopen. Veel bedrijven investeren in schitterende showrooms of gigantische kantoren. Wij doen het liever met een ouder bureau en geven de consument een goede prijs voor hun product.

Waar biedt u uw diensten aan?

Composietwerkblad.be levert graniet en kwarts keukenwerkbladen door de gehele Benelux.

OFFERTES, INFORMATIE EN BESTELLINGEN VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe krijg ik een offerte?

Op de website vindt u een pagina waar u gratis een vrijblijvende offerte aan kunt vragen. Dit kost niets en neemt ook niet veel tijd in beslag. 

Waarom kan ik niet gewoon online bestellen?

Dit komt omdat ieder huis een anderen keuken heeft met anderen afmetingen. Ook wil iedere klant zijn blad in verschillende diktes en kleuren hebben. Deze moeten speciaal gemaakt worden daarom willen wij graag met de klant spreken om duidelijk de afspraken en wensen te doorlopen.

Kan ik monsters ontvangen?

Deze monsters zijn gemakkelijk te bestellen via onze website.

In welk gebied bent u actief?

We zijn landelijk actief, door heel de BENELUX.

Welke betalingsmogelijkheden accepteren wij?

Wij gebruiken geen online betalingsmethodes. U kunt bij ons gewoon met een bankafschrift of contant betalen.

Hoe lang duurt het voordat mijn keukenwerkblad wordt geplaatst?

Wij leveren de bladen 8 weken na de bestelling.

Kan ik een bestelling met aflevering plaatsen?

Dit is een overweging die u kunt maken; alleen raden wij dit ten zeerste af. Aangezien u gepast vervoer moet hebben om een aanrechtblad van circa 400 kg te vervoeren. Ook heeft u speciale frames nodig om deze op te monteren. Dit wordt door onze professionals gedaan die hier verstand van hebben en weten hoe ze dit moeten doen. Ook bij het zelf vervoeren bent u er zelf verantwoordelijk voor mocht er iets mis gaan. Daarom nemen wij graag deze last van uw schouders en sluiten wij liever zelf het blad aan.

Kan ik ergens anders steen kopen die u kunt fabriceren?

Nee, dit is niet een dienst die wij leveren.

Helpt u mij bij de keuze voor een kleur?

Wij kunnen u advies geven over welke kleuren goed bij uw interieur passen maar uiteindelijk ligt de keuze bij u.

Moet ik wachten met het gebruik van mijn keukenwerkblad nadat deze is geïnstalleerd?

Het beste is om een nachtje te wachten zodat de lijm bij de spoelbak goed kan opdrogen en er zo geen lekkage kan komen. Verder kunt u het aanrechtblad wel gelijk gebruiken.

Wat heeft u nodig om mij een offerte te kunnen sturen?

U kunt met ons contact opnemen via de telefoon of via mail. Ook kunt u gelijk een offerte aanvragen via de website.

Is installatie bij de offertesom inbegrepen?

Nee, de offerte geldt alleen voor de levering.

INSTALLATIE VEEL GESTELDE VRAGEN

Snijdt en slijpt u de keukenwerkbladen ter plekke?

Nee, dit is niet het geval. Om deze bladen te snijden zijn speciale machines nodig die wij in de fabriek hebben staan en te groot zijn om mee te nemen.

Kunnen we de voegen tussen stukken zien?

Ja. Echter, een stabiele basis die niet kan bewegen tussen de template en de installatie van de voegen zou erg glad moeten zijn. Over het algemeen zijn onze voegen minder dan 3 mm breed.

Bevestigt u mijn wasbak?

Wij bevestigen voor u de wasbak, maar alleen niet de wateraansluiting. Daarvoor zult u een loodgieter moeten inschakelen.

Sluit u mijn wasbak aan?

Nee, u moet hiervoor een loodgieter of vakman laten komen.

Wat kan ik doen om bij het installatieproces te helpen?

Het is belangrijk dat er een vrij pad is naar de keuken zodat er geen spullen nog aan de kant gehaald hoeven te worden. Verder nemen wij liever de last van uw schouders af en doen wij de installatie volledig zelf.

Moet mijn muurunits worden gemonteerd voordat u komt?

Het is aanbevolen om de muurunits niet eerst te monteren. Het is alleen niet mogelijk om een werkblad bij bijkeukens te plaatsen of bij boilers. 

Zullen de muren worden beschadigd tijdens de installatie?

Het kan voorkomen dat er een stuk gips moet worden weggehaald om het blad te kunnen plaatsen. Wij raden u aan om eerst al het schilderwerk af te maken en dan het blad te laten installeren.

KEUKENWERKBLAD VOORZICHTIGHEID VEELGESTELDE VRAGEN

Moet ik mijn keukenwerkbladen van tijd tot tijd afdichten?

Ja, wij raden aan uw keukenwerkblad twee keer per jaar te laten afdichten. Hierbij voorkomt u problemen en kunt u een lange periode genieten van uw aanrechtblad.

Hoe maak ik stenen keukenwerkbladen schoon?

Zoals al aangegeven is het erg belangrijk welk reinigingsmiddel u gebruikt bij het schoonmaken van uw blad. Kies dus niet een te sterk schoonmaakmiddel en gebruik gewoon een natte doek voor het afnemen van uw blad.

Kunnen stenen keukenwerkbladen fysiek beschadigd worden?

De steen die geleverd wordt is over het algemeen bestand tegen een stootje. Toch moet u uitkijken met zware en scherpe objecten. Hiermee kunnen snel putjes gecreëerd worden. Het zwakke punt van het blad zit bij de randen. Wij raden u vooral aan om hiermee goed op te passen.

Kan een stenen keukenwerkblad gerepareerd worden als het beschadigd is?

Tot op een bepaalde hoogte wel, maar het is lastig om krasje weg te halen op het blad. In het geval van kwarts is het nog lastiger om te repareren, omdat deze werkbladen over het algemeen maar één kleur hebben en een bijpassende kleur is niet gemakkelijk te vinden.

Wat kan vlekken op stenen keukenwerkbladen?

Er zijn bepaalde vloeistoffen die je beter niet op je graniet kunt laten vallen. Dit zijn voornamelijk sterke zuren of azijn. Dit veroorzaakt gaten in de beschermlaag die voor vlekken kunnen zorgen.

Kan ik hete pannen op het stenen keukenwerkblad zetten?

Ja, u kunt pannen op uw graneiten werkblad plaatsen. Zorg er alleen voor dat de pannen een korte tijd afkoelen op het fornuis anders heeft u de kans dat er barstjes of vlekken kunnen ontstaan.

Moet ik een snijplank gebruiken?

Een snijplank gebruiken raden wij altijd aan. Hoe sterk uw blad ook is elk scherp voorwerp kan krasjes maken op uw blad. Daarom is het altijd een goed idee om een aantal snijplanken in huis te hebben.